Multi si orfani

Sunt atatia oameni care se fac ca fac ceva, se fac ca traiesc, se fac ca iubesc. Acestia constituie oamenii care ma incojoara. Legati de maini si de picioare prin conventii, obligatii, educatii. Se zbat, transpira si spun ca traiesc viata la maxim. Maxim cat le permit sforiole de care sunt legati. Ei nu stiu ca imita existenta. Ce unde sa stie ? Asa a trait mama, asa tata, asa o lume intreaga. Libertate, iubire si multi alti termeni sunt inventati de oameni pentru oameni sa se simta mai fericitri sau mai nefericiti, mai singuri sau mai putin singuri. Libertate inseamna sa zbori, deci este un cuvant care trebuie folosit doar in discutiile despre pasari. Iubire e un cuvant care pentru oameni e sinonim cu obligatie, necesitate, tentatie, obisnuinta. Singuri. Ai nimanui. Multi si orfani. Asta sunt oamenii. Vaduviti de orice ar putea sa ii elibereze, sa zboare ca pasarile, pana la soare, daca asta simt. Sa se arda, daca asta vor. Nu facem atatea lucruri doar pentru ca ne e frica, ca nu se poate, ca nimeni inainte nu a mai facut. Ne inecam in anonimat, incercand sa ne evidentiem doar prin nimicuri. Si rar, foarte rar se naste cate cineva inaintea timpului sau, un nebun numit geniu postmortem, daca are noroc. Oameni cu adevarat nelegati de sfori, oamnei cu adevarat liberi. Restul il constituim eu, tu si toata lumea din jurul nostru. O masa vascoasa.

3 comments:

Anonymous said...

Nu-i adevarat!Iubirea n-are nicio legatura cu obligatia, necesitatea sau obisnuinta....iubirea adevarata e cea care te-ajuta sa-ti desfaci aripile si sa zbori! Trebuie doar sa ai curaj! Viata e una singura si e prea scurta ca s-o petreci in masa aia vascoasa....cand deasupra e cerul albastru si soarele stralucitor!

elenita said...

Eu o sa contrazic putin ce-a zis Alina. Nu exista libertate absoluta, nici macar in iubire....suntem legati din pacate de mii de sfori...suntem obligati sa venim la serviciu, suntem legati de bani ca sa traim,si multe alte lucruri. Poate conteaza doar gradul de dependenta pe care ni-l impunem, mai mare sau mai mic..pentru a fi cu adevarat fericiti...

Once we accept our limits, we go beyond them. said...

Eu as zice mai degraba ca are dreptate Alina. Iubirea de care vorbeste ea e un ideal pe care putini il ating ...Nu e ceva usor, dar sunt convinsa ca sunt si oameni care traiesc conform idealului: liberi de orice ingradire..si cel mai adesea nu-i vezi in "masa vascoasa".