Purtatoarea de masti


Toate sunt ale mele. NU le ascund, apar pe rand, fara sa le chem, fara sa fie nevoie sa le scot din nu stiu ce sertar ascuns al sufletului meu. Apar si gata.

Masca 1: Buburuza puternica. Un pic certareata, daca i se face o nedreptate, un pic acida daca e in mediul propice, o idee exagerata daca pune suflet, perfectionista - prin definitie.

Masca 2. Buburuza prietena: Gata sa ofere , cand i se cere si mai ales cand nu i se cere, dar simte, cu urechi gata sa asculte, cu ochi gata sa vada, dar si cu gura gata sa vorbeasca, dornica sa ofere pentru bucuria celorlalti si pentru bucuria ei.

Masca 3. Buburuza indragostita. - brusc devenita gospodina, din dorinta de a oferi un camin, chiar si celui care salasluieste doar in gandurile ei, posesiva din dorinta de a oferi mult, tot mai mult, linistita, pentru ca simte gandurile cuiva indreptate catre ea, poznasa, de prea multa fericire, visatoare, pentru ca nu traieste in realitate, complexa, descoperindu-se mereu si mereu.

Masca 4: Buburuza parasita - ratacita printre prea multe amintiri, zambitoare, pentru a ascunde durerea, dezamagita, pentru ca iar a crezut in fantome, increzatoare, la inceput, sperand ca procesul este reversibil, resemnata, mai apoi, si trista, intr-un final, ca povestile sunt scrise de si pentru altii. Imprastiata intre multe intalniri din agenda, slaba in fata micilor tristeti ale zilei. Puternica o data cu trecerea timpului, cand iar isi pune Masca 1

Bine ai venit, bine ai plecat


Ce as putea spune mai mult de atat? Nimic! Trebuie sa ma invat sa te las sa pleci. Trebuie sa ma invat pentru a cata oara cu noptile reci si casa goala.

Cuvinte despre tine


Inca nu s-au asezat gandurile pe care vreau sa le spun in cuvinte, insa voi incerca sa le coc in sera sa le scot verzi si fara gust la suprafata.
Cuvinte despre tine.
Le nasc prematur, pentru ca ma sufoca, pentru ca nu ma lasa sa dorm, pentru ca nu ma lasa sa traiesc si pentru ca imi dau dureri diverse, migrene, crampe in stomac, ameteli, frisoane. Cunosti simptomele?
Sunt simptomele unei iubiri neimplinite. Sunt semnele unor puternice trairi interioare care altfel decat asa nu pot izbucni in exterior. Vulcanic dau pe afara din mine.
Cuvinte despre tine.
Tricoul in care dormi nici macar o data nu a prins mirosul tau. Il imbrac a doua zi si e ca si cum acum l-am scos din masina de spalat. Nu sta mai mult de 10 minute pe tine, scapi repede de el. Dezbracandu-l anunti o noua sesiune de descarcare hormonala. L-ai purtat dar nu poarta amprenta sufletului tau. Pleci si nu lasi nici o urma dupa tine, nici macar semnatura corpului tau pe un tricou. Nimic.
Cuvinte despre tine.
Sunt bonava si boala aceasta se numeste TU. Nu m-am vaccinat la timp si acuma sufar de tine. Nu vreau sa ma vindec, vreau insa sa suferi de boala EU. Se pare insa ca ai niste anticorpi cu care nu pot lupta si atunci adun simptome le bolii TU: migrene, crampe in stomac, ameteli, migrene.
Am spus cateva cuvinte despre tine. Copate la repezeala, iesite avortat din mine, pentru ca nu ma lasa sa dorm, pentru ca inteapa, penru ca dor. Verzi, neslefuite, nealese, ca un sirag de margele prost asortate. O adunatura de margele din acelea ramase pe dianafara cu alte ocazii.
Cuvinte despre tine.
Atat de superficiale si totusi atat de durute.